blog yang paling aku minati

MEE SIPUT...PEERRGH MEMANG BEST

Rabu, 21 Januari 2009

PANTUN MERAPU

main bola tengah bendang
bendang rosak ,padi tak jadi
tahun ni kedah takkan menang
sebab depa lupa pinjam marlon punya kaki


main bola di dalam sawah
sawah pula di tepi rumah bakar kuah
team kedah aku puji hampa memang gagah
tapi sayang ,gagah dgn. pemain import saja kah.kah .kah


orang kata pengulas sukan suka kutuk kedah
lantak dia la, nak kutuk ka nak hapa ka?
ayuh kedah bangkit tebuskan maruah
agar nanti kita juara kali ketiga


shidi dan apis berjalan-jalan
berjalan -jalan dipekan dangnok
la ni kedah memang ketinggalan
woi hampa tunggu la... nanti dia akan mengamok.


mak datuk banyaknya pantun kau
suka aku la nak pantun ke tak?
ehh eehh aku saja nak bagitau kau
pantun aku ni dah abisss tau tak...


burung gagak dalam kolam
kolam berada dalam perigi
laaa... korang ni memang x paham.
pantun dah abiss dah..dok baca apa lagii?

Khamis, 15 Januari 2009

ALAHAI.... KEDAH

minggu ni dah masuk 4 kali team kedah lawan dalam liga M
tapi kenapa kedah masih tak menang lagi ekk?
fikiran aku dah mula bercelaru memikirkan team kedah ni.
aahhh.... boringnya aku.asyik kalah saja team kedah ni.
peminatpun dah naik meluat nak tengok bola kat stadium.
oleh itu kita ikuti apa kata mereka?

From www.kampungku.com


bola ka...ahhh wa tatau itu bola ....wa tatak minat lo.
cuma satu saja wa minat ...itu magnum saja wa manyak minat ooo.
alloo.kawan besok apa nombor mau naik aaa? chong kok lum )

From www.kampungku.com


sokong memang sokong,kalau kedah kalah pun
aku tetap sokong.... tapi kalau nak habiskan duit pergi
stadium ...sorry la.. kalau dapat tiket free kat jesli
canteeekkk aku akan pi la.
(amy .usahawan komputer)


kalau nak diikutkan ramai pemain kedah pernah main utk.
pasukan kebangsaan.so.. kenapa buleh kalah ?
ooooo...sebab tu malaysia selalu kalah...pemain
kebangsaan memang x pandai main bola rupanya ...

(saidan.pekerja courts mammots)

From www.kampungku.com


aku x sakit hati kalau kedah kalah .tapi paling sakit hati
bila asyik kena kutuk dgn. penyokong pasukan lain laaa.
tunggu la hampa...nanti kedah bolot 3 piala lagi.....
aku gelak besar ngan hampa.

(pjon-anak tokey subcon)

From www.kampungku.com


boring..la ,dari aku pi stadium tengok kedah kalah,
duit tu baik aku buat beli susu anak lagi baguihhh.

main depan main belakang
dalam kelambu ada belalang
jimat jimat sikit wahai abang
aku ni jenis tak mau berhutang
sebab aku baru dapat anak seorang

(shidi-peyelia kilang)

BLOGOBO