blog yang paling aku minati

MEE SIPUT...PEERRGH MEMANG BEST

Jumaat, 31 Disember 2010

AFF SUZUKI CUP 2010-peperangan indonesia -malaysia sudah berakhir


Peperangan sudah tamat.......ternyata kemenangan yang kita miliki ini adalah hasil sokongan padu rakyat malaysia serta hasil usaha yang bersungguh-sungguh oleh team harimau malaya.dan tidak lupa juga semua ni ALlah yang memberi .Oleh itu bersyukurlah wahai rakan seperjuangan sekalian ,jangan terlalu takbur dan riak 
sehingga kita sanggup memaki hamun pihak lawan atas kekalahan mereka.

saya telah melawati komen-komen di youtube ternyata sungguh memalukan.janganlah kita menghina mereka seperti ini (komen dari malaysia )
-This has been flagged as spam   hide

KEPALA BAPAK KALIAN SEMANGAT BANGSA INDONESIAL..DASAR IBU2 ANDA SEX DENGAN ANJING MAKA KLUARLAG BANGSA ANJING DI INDOG YG HANYA TAU MAKAN DUIT RASUAH..BODOH ..KALAH..U R A FUCKIN LOSER...CAKAP BESAR..MAIN TOLOL..HANYA JAGUH DI KAMPUNG SENDIRI..KALIAN JGN LUPA RAKYAT KALIAN DISINI UMPAMA ANJING PELIHARAAN KAMI DISINI DAN DUITNYA DIBAWA KELUAR UTK DIBAWA MAKAN OLEH ANJING2 IAITU MAK BAPAK KALIAN DI INDONESIA..

Rayz9897 14 hours ago 
biarpun mereka sanggup menghina kita.Saya amat berbangga kerana malaysia berjaya mengalahkan indonesia 
Setidak-tidaknya tiada lagi komen bodoh dari  indonesia spt ini

    • @awesomekrizz sudah terbukti Indo lebih hebat dari malingsia! thn 2005 malingsia di bantai 4-1, Bambang Pamungkas di idolakan di Selangor club. yg lu pikir org putih itu, mereka tdk pure putih, ada darah Indo nyaa... Laos di bantai 6-0 wlaupun mereka memiliki 2 pemain asal Aussie.. ;p good friends? where hv u been living? cave?? ur ppl always in a hunt of creating problms with Indos. did u know ur shitty country's the most hated in south east Asia?? fuck off!
    • jangan bersombong diri Indonesia,,masih byk yg harus dilewati,,percuma menang byk diawal kalo diakhir kalah,,mau menang 5-0 mau 6-0 mau 5-1,,ga da bedanya sama menang 1-0 ato 2-1,,yg kita butuh kan MENANG bukan kesombongan(karena menang byk),,,
    • @namakupenjahat sebodo amat....kalah dari negara lain boleh saja....yang penting jangan kalah dari MALAYSIYOT....hua..ha..ha..ha.­.ha
    • ya kalo gitu ga usah ikut AFF kalo cuma pengen menang dari Malingsia,,c'mon guys
      saatnya Indonesia bangkit,,kalo cuma menang dari malingsia mah gada papanya,,emang pringkat malingsia d bwah kita,,
    • @namakupenjahat hua..ha..ha..ha...sorry bro....gua pikir lu orang malingsial....ternyata orang bekasi rupanya...hua..ha..ha
    • GARUDA DI DADAKU !! GARUDA KEBANGGAAN KU !!! MALAYSIA AKUILAH KEKALAHANMU BECAUSE YOU GOT NOTHING... NOTHING !! NEGARAMU ADALAH SAMPAH DISEGALA BIDANG !!!!! SUCK MY BALLS MALING-SIA !!!

Selasa, 28 Disember 2010

Sek Loso - 5 Naa Tee - 5 นาที

R/C HELI FOR SALE LOWEST PRICE

The Syma S107 is a high quality 3 channel mini indoor co-axial helicopter w/ built-in gyro and a metal frame. This model is miniature in size and its light weight makes it incredibly portable so you can take it anywhere you go. It also offers a wide infrared control and a design that is customized for indoor flying. For being only 19cm in length and weighing in at only 34grams, this mini helicopter packs a lot of power. The S107 is controlled by a 32-Level high precision speed controller, it automatically stabilizes the rotor blade system for steady lift off. Also, the high tenacity propellers are powered by 2 solid motors with a third motor in the tail rotor, which gives this machine the power you need. The S107 comes with a high capability Li-Poly battery which is good for longer flight time, and can easily be recharged through the transmitter that is provided. The Syma S107 is a great model for any beginner, from kids to adults. Once you get the hang of flying one of these you are ready to step up to the next level.












Feature:
Miniature size & light weight. Super wide infrared control miniature design for indoor flying 19cm long and weighing an incredible 34 grams
Controlled by 32-level high precision speed. Auto stable, rotor blade system for steady lifting-up
3-Channel Helicopter movement forward / backward / up / down / left / right
High tenacity propeller
POWERED BY 2 SOLID MOTORS WITH A 3RD MOTOR IN THE TAIL ROTOR
High capability, dynamical Li-Poly battery. Can be recharged through the transmitter provided
Charging and power indicator
Controlled by digital technology. Infra red control system
Tri-band Technology. Nonintervention used 3 bands
High efficiency, driving motor and surge power

Speculation:
Weight: 34g
size: 220x38x98(mm)
Dimensions: main rotor diameter 190mm
Helicopter battery: 3.7v Rechargeable lithium polymer battery
Charging Time: 30-35 minutes
Flight Duration: 6-8 minutes
Frequency: Infrared control system - bands A, B & C
Control Specification: forward / backward / up / down / left / right
Range: Up to 10m (30ft)
Included:
100% Brand New
1 x 3-Channel Radio Remote Control Helicopter
1 x Remote Control (not include 1.5v AA battery)
1 x Tail Blade



1x USB Cable


want this ?
Regular price: $49.95
now only Sale price: $29.95 go to 

FINAL AFF SUZUKI CUP MALAYSIA-INDONESIA



Begitulah lumrah alam ,yang kuat kita sanjung dan kita puji yang lemah kita kutuk dan kita keji .setelah 
saya menonton perlawanan antara mal-indon semalam dapat saya katakan disini bahawa janganlah
kita terlalu memuji sangat kemenangan kita atas indonesia .Ini kerana masih terdapat lagi satu perlawanan
yang akan kita tempuhi di gelanggang mereka nanti.cukuplah sekadar kita memberi tahniah kepada pasukan kita dan meniupkan semangat agar mereka lebih berusaha di sana nanti.janganlah kita terlalu taksub dengan

kemenangan kita sehingga kita mencaci dan mengeji pasukan mereka,lupakah kita pada kekalahan 5-1 tempoh hari kepada mereka ?masa tu mana pujian kita? mana semangat kita?yang kedengaran ialah kenapa malaysia tak ambil pemain import?ketiadaan pemain import buat kita kalah dan macam-macam tohmahan lagi.
tapi bila kita menang 3-0 keatas mereka macam-macam kita kutuk mereka .malah kita berbangga pula dengan pemain tempatan.dan merasa megah kerana tiada pemain import .kita kutuk mereka kita kutuk pemain import mereka di ruang komen di youtube .dimanakah tatasusila kita?Ingat final ke 2 nanti seandainya kita kalah... kita pula akan di keji ,akan di kutuk.....hahaha.

tapi seandainya kita menang barulah kita boleh bermegah sedikit....masa tu barulah malaysia boleh di gelar anak jantan sejati..ingat perjuangan kita masih belum tamat. masih ada 90 minit lagi untuk kita merayakan kemenangan atau menangis kekalahan .untukmu malaysia...berjuanglah demi negara ..inilah peperangan kita dengan indonesia yang selama ini hendak memerangi kita ..peperangan secara sihat....malaysia bolehhhhhh.










MENGAPA AKU TAK BERJAYA DALAM BISNES ONLINE

Mengapa aku tak berjaya dalam dalam bisnes online? itulah yang bermain dalam benakku walaupun aku
sebenarnya tahu sebab dan musababnya.Bukan senang kita nak berjaya dalam perniagaan internet ni.
Sedangkan yang cerdik pandai dalam selok belok komputer pun belum tentu boleh berjaya dalam perniagaan ni. inikan pula aku yang baru setahun jagung berjinak-jinak dalam dunia  internet.

Walaubagaimanapun aku menyimpan hasrat agar suatu hari aku berjaya dalam bisnes online ni.Bukan aku tak berusaha ....kadang-kadang sampai naik pening kepala aku memikirkan bagaimana cara nak buat posting,
bagaimana cara aku nak iklankan blog aku ni? dan barang apa aku nak jual di sini ?

AFFILIATE?

Aku dah cuba cara ni tapi kurang berkesan .Bukan program ni tidak bagus tapi aku yang tidak pandai mempromosikan barangan yang hendak di jual. Itulah kelemahan yang aku miliki...bayangkanlah dalam kesibukan aku bekerja seharian mana aku ada masa nak mempelajari selok-belok perniagaan internet.
walaupun aku memerlukan wang tambahan dalam keperluan harianku...tapi aku terpaksa terima seadanya..

SEBAB-SEBAB AKU TIDAK BERJAYA DALAM BISNES ONLINE

1 )  kekurangan ilmu mengenai internet
2 )  masa amat terhad untuk mengadap komputer
3 )  kurang pengetahuan dalam bahasa inggeris 
4 )  saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan

ANTARA BISNES ONLINE YANG AKU PERNAH CEBURI .

1 BUXTO
2 EBAY
3 PAYDOTCOM
4 PEPPERJAM
5 MUDAH (hanya 2 buah kereta yang aku mampu jual setakat ini)
6 ALIBABA 
7 DAN BANYAK LAGI .(dah lupa dah)

Jumaat, 13 Ogos 2010

The Arrival.....Sudahkah Anda Bersedia ?

SALAM....

Sempena bulan yang mulia ini aku ucapkan selamat berpuasa kepada yang beragama islam.semoga puasa anda pada tahun ini lebih bermakna...dan lebih bayak pahala dari tahun sebelumnya.Dalam melayari liku-liku hidup ini memang manusia tidak dapat lari dari melakukan dosa,oleh itu marilah kita sama-sama berlumba membuat amal kebajikan dan berbanyak-banyak memohon ampun kepada ALLAH diatas segala dosa yang kita lakukan.Mudah-mudahan ALLAH ampunkan dosa kita di bulan yang penuh keberkatan ini.

Kawan....sempena bulan yang mulia ini ,aku ingin kongsikan sedikit video dari youtube untuk kita renungkan bersama ,ia mengisahkan sebuah rancangan jahat yang diatur oleh dajjal laknatullah dan konco-konconya....diharap video ini dapat memberi sedikit keinsafan kepada anda sekalian ....sekian 

 


Khamis, 10 Jun 2010

AKIBAT BODOH SOMBONG.....AKHIRNYA ?

SALAM

akhirnya baru hari ni aku berkesenpatan menaip di sini.al maklumlah dah  tiga bulan dah aku berkursus.
walau bagaimanapun aku cuba lah update blog ni....

kawan...apakah itu bodoh sombong?bodoh sombong ialah satu sifat seseorang itu yang teramat bodoh,
sehinggakan keldai yang bodoh di padang pasir pun lebih pandai sedikit dari orang yang bodoh sombong.

maaflah kawan... saya tak pandai berkata-kata tapi....kalau nak tau orang yang bodoh sombong tu ...
haaa...cubalah lihat video kat bawah ni...


Rabu, 5 Mei 2010

pak long-selagi ada rindu


pertama kali aku dengar lagu ni kat uniten,wah best gila masa tu.
so kat sini aku nak share lah sikit ngan korang ,layan ajelah.

ni plak lagu medley "luahan hati" dan "memang khilafku "
penyanyi asalnya memang aku x tahu siapa .kalau korang tau cuba bagitau kat aku siapa ,ye?

Khamis, 1 April 2010

ADNAN SEMPIT best ker?

'adnan sempit" mengikut kawan aku yang pergi tonton cerita ni,
katanya best gak lawak dia.boleh ketawa sampai kluar air mata.

oleh kerana termakan hasutan kawan aku tu,maka aku pun
download lah cerita ni....ceritanya mengisahkan nan sempit
ni yang dok tergilakan boss dia ..ntah layan ka tidak bos dia ni ...
kena la korang download ceita ni...kalau nak tengok online pun boleh gak.
klik aja kat gambar di bawah.

p/s tapi x rugi tengok kerana cerita ni best sangat.


Selasa, 23 Mac 2010

Lagu Merapu Mat Salleh di Sinar FM .

ARKIB : 24/11/2009

Lagu Merapu Mat Salleh di Sinar FM tidak berfaedah

JIKA ada hadiah untuk rancangan radio yang tidak memberi apa-apa faedah, saya rasa pemenangnya ialah Lagu Merapu Mat Salleh yang disiarkan setiap pagi oleh stesen radio Sinar FM.
Sebabnya, walaupun lagu-lagu yang dinyanyikan oleh DJ Sinar FM, Salih Yaacob itu bersifat merapu, saya berpendapat, seseorang itu tidak wajar dengan sengaja merosakkan sesuatu bahasa.
Malah kini, kita dengar mengenai ura-ura satu undang-undang akan digubal bagi mencegah penyalahgunaan bahasa Melayu.
Dalam rancangan Lagu Merapu Mat Salleh ini, Salih Yaacob menterjemahkan lirik lagu Melayu ke bahasa Inggeris yang hampir 100 peratus merosakkan bahasa Inggeris itu sendiri.
Radio sebagai satu media untuk memberi maklumat kepada orang ramai sudah tentu mempunyai pendengar yang luas. Mungkin ramai pendengar yang lemah penguasaan bahasa Inggeris akan menganggap bahasa Inggeris yang digunakan oleh Salih itu bahasa yang betul.
Mereka akan terikut-ikut dengan kecelaruan bahasa yang digunakan dan ini mengakibatkan penguasaan bahasa Inggeris mereka semakin teruk.
Gunakanlah media seperti radio untuk mengajar sesuatu yang memberi faedah kepada rakyat, bukan merosakkan.

Batu Caves, Selangor">


SALAM

Berdasarkan artikel di atas yang aku ambik dari utusan online .aku membantah sekeras-kerasnya 
pendapat ntah siapa ntah  yang dengki ngan sinar fm ni.aku setiap pagi nak gi kerja dengar sinar.
memang best la kRIL,KE, SY ni . apa kena mengena ngan org. nak belajar bahasa inggeris?
belajar kat skolah la,kelas tuisyen ka? yang nak belajar ngan lagu merapu mat saleh apa hal?
dah namanya lagu merapu ....memang merapu lah liriknya ...haduii itu pun x pahamnye pun..
kalau mat saleh nyanyi ikut grammer inggeris betul-betul ..memang tak syok lah nak dengar.
konsep sinar pagi ialah nak menghiburkan orang cik oi.....dan konsep pendengar memang nak berhibur...
''Mungkin ramai pendengar yang lemah penguasaan bahasa Inggeris akan menganggap bahasa Inggeris yang digunakan oleh Salih itu bahasa yang betul.''..sorry ye cik ..sorry bebanyak..aku yang x pass b.inggeris
,x pandai cakap  dan x paham sepatah haram b. inggeris ni pun tau tu lagu merapu.aku dengar pun tau bahasa  inggeris tu tunggang langgang,so ...layan la...takkan ko nak ambik lagu merapu tu wat jawap peksa plak?ini zaman moden la..jangan ingat kau tu pandai..BI..kami yang bodo ni tak reti nak bezakan yang mana
betul yang mana salah?
''Gunakanlah media seperti radio untuk mengajar sesuatu yang memberi faedah kepada rakyat, bukan merosakkan.''ada pekdah pa..sinar pagi tu...kau yang kurang mendengar sinar.

p\s untuk  KE,SY DAN KRIL TANPA KAMU SEMUA MAKA TAK BERSINAR LAH PAGI KAMI...
 
KAU KUNCI CINTAKU DLM HATIMU-VERSI OMPUTEH


 

cari jodoh versi omputeh

Khamis, 11 Mac 2010

FINAL RAJA LAWAK MUSIM 4 :KECIK JUARA

salam

Burung-burung berlari-lari
Berlari- lari di atas pokok
Pokok-pokok pun berlari.
kenapekah ALEX tidak anda undi?

Abg.kasim menari hebat sekali.
Habis para juri join sekaki.
Sorry , abg. kasim oi dekat hang aku x sempat undi.
Nak buat camna ? kredit aku lupa topup pg. tadi.

KECIK OH KECIK,lawak hampa memang menjadi.
Para penonton,ibu-ibu, bapa-bapa pun  tak kering gusi.
Tapi memang sudah suratan Ilahi.
Juara raja lawak memang kau org. punya rezeki.

Cis....Limpong,.. apa kau merepek ni?
sekarang dah jam 1 pagi, besok nak kerja lagi.
kau dah lupa ka? tadi kau masak maggi.
ahhh...aku dah lupa lagi,nanti "maggi saya sudah kembang "kata afdlin shauki..

p/s untuk menonton final raja lawak klik kat bawah:

jozan1  , raja lawak,   jozan 2  , alex 1,   alex 2 ,
 
kecik 1kecik 2idlan 1  , idlan 2  ,keputusan

Rabu, 24 Februari 2010

RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 8 mamu terkeluar?

Inilah yang dikatakan takdir...takdir penetu segalanya...
MAMU aku mengharapkan kau menjadi juara ....tapi...
apa sudah jadiiii? Abu kau hanya tak tumpah macam tompel
saja.tetapi gigimu itu tetap menjadi pujaan hatiku,,,,hah hah  hah.

apa yang kau merepek ni MAMU? berapak kalik abg .SAADOM
tu cakap.., buat lawak mamu ,bukan berlakon...tapi balik-balik
kau org berlakon juga ,mana lawaknya....haduii...maner pegi kau org.
punya idea?x lawaknyer pun.

macam biasa lah aku sudah boring ngan peserta raja lawak musim 4 ni,
semuanya tak lawak persembahan korang ,tajuk tugasan kali ni
TIRU GAYA ARTIS/FILEM .waa.. memang best tajuk ni aku rasa.
memang boleh buat lawak gila punya...tapi sayang hampehh sorang pun x
terpakai.

pasal IDLAN ? haa...nasib kau baik lah kali ni..aku pun x tau apa yang
korang suka sgt. kat idlan ni.apa korang suka haa?..ha? cakaplah....
kenapa korang undi idlan ?lawak pun ntah apa apa aje lah mamat ni...
tapi sebenarnya aku pun suka jugak kat idlan ni...dan dan malulah aku
nak cakap...aku pun undi dia juga....tah...kenapa bodoh nya aku undi bdk ni.

nasiblah peserta pujaan aku MAMU .x terkeluar kalau tidak, alamatnya
tak mengundilah aku minggu hadapan .memang mamu ranking last minggu ni
tapi memandangkan ASTRO masih sayangkan  mamu, maka di berilah peluang
MAMU mencuba nasib sekali lagi minggu hadapan.haaa..dah di beri peluang
tu buatlah lawak sesungguh hati wahai tompel.jgn berlakon lagi ...

p/s minggu depan aku nak undi mamu 50x baru padan muka aku...duit habissssshhh.



untuk melihat persembahan sila klik nama mereka

IDLAN 1
IDLAN 2
KECIK 1
KECIK 2
ALEX 1
ALEX 2
MAMU 1
MAMU 2
PENYINGKIRAN



Rabu, 17 Februari 2010

PANAS RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 7 IDLAN PON-PON terkeluar ?

 

Kalau korang baca post aku minggu lepas,pasti korang akan kata tak mungkin .
tak mungkin apa?..ya tak mungkin idlan akan masuk bottom 3.tapi bagi aku
mungkin...dan sudah terbuktinya pun idlan dah masuk bottom 3 sama ngan caca.

Tapi mungkin aura idlan masih kuatnya pun .tak mungkin juga idlan akan masuk
bottom 3 minggu depan sama ngan kecik..sedikit aku kesalkan kerana aku meminati
mamu .mereka memang berusaha utk berjaya .kalu mamu keluar minggu depan
aku x akan undi  sapa -sapa lagi dlm raja lawak.

matlamat aku sekarangnya pun memanglah mamu menjadi juara....
korang tengoklah air muka idlan masa bottom 3 ...haaa.cuak juga nampak.
tau takut pun terkeluar.nasib lah caca dah tau awal -awal lagi ,kalau x mau
bungkuih la hang idlan oii.

tu la ...lain kali buat lawak tu biar lah bagi best sikit.aku bukan x sokong idlan.
malah aku sokong 100% .tapi bila dah banyak org sokong ..buatlah yg terbaik
jangan sambil lewa saja .utk idlan harap bagi lawak piau pd minggu 8 .kalau tidak..
hang pasti terkeluar....bye-bye .......

p/s alex juga yang best

Khamis, 11 Februari 2010

RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 6 AN2 terkeluar

minggu 6 raja lawak 4 ni menggunakan tema hantu komedi la pulak.
tapi aku tengok para peserta semuanya macam kekeringan idea lah.
dalam kepala hotak aku ni,punya banyak idea yang timbul pasal lawak
hantu ni.

Nabil pun dulu ada gak lawak hantu.drakula cina dia tu.tapi apasal
peserta raja lawak  musim 4 ni x dak idea ha?aku agak mungkin
kumpulan AN2 boleh buat lawak spesel sikit kot?tapi bila tengok je
persembahan mereka ...hampehh.macam buat drama pentas la pulak.

peserta di sukai ramai  Idlan pun macam tu juga, x dak idea langsung .
sepatutunya Idlan haruslah bersungguh -sungguh membuat persembahan
jangan buat sambil lewa saja.kau ingat kau no 1 skg ni kau x bleh terkeluar ker?
kalau kau x buat perubahan besar, comfirm minggu depan kau bottom 3 la sama
ngan caca.

ha... yang nampak bersungguh -sungguh sikit mamu ngan kecik...dia orang ni memang
berusaha untuk menang.tapi masih belum di tahap memuaskan ,saya harap minggu ke 7 nanti
para peserta dapat buat lawak habis kelakar.di harap peserta x takut mencuba sesuatu idea
baru utk di ketengahkan.



Isnin, 8 Februari 2010

RAJA LAWAK MUSIM 4 -siapa yang paling lawak

Raja lawak musim 4 dah pun sampai minggu ke 5 .dari apa yang aku perhatikan bakat bakat yang ada pada peserta  kurang menonjol lah....mungkin peserta kita ni cuba untuk tidak menjadi nabil ke 2 atau mana-mana
pelawak kat malaysia ni.bagi aku tak salah nak tiru gaya siapa pun.tapi biarlah kena caranya dan betul-betul lawak.

Setelah minggu ke 5 ni aku rasa aku dapat meneka siapa yang akan sampai final nanti.pada minggu pertama
Faiz memberikan persembahan yang memyakinkan dari peserta lain,tapi sayang minggu ke 2 dan seterusnya
nampak faiz kekurangan idea dan tidak konsisten.sementara alex dan idlan terus mengukuhkan kedudukan masing-masing.

Mamu dan wili pulak mula memperlihatkan bakat mereka.terutamanya mamu ,nampaknya semakin banyak pula idea lawak mereka.sayangnya wili tak bertahan lama .mereka terkeluar pada minggu ke 3.
lupakan mereka yang terkeluar ,mari kita lihat mereka yang tertinggal....AN2,KECIK,CACA....

Tapi aku rasa minggu ke 6 ni .....kalau tak caca mesti an2 yang terkeluar..aku pun dah boring tengok lawak x jadi mereka tu.harapkan muka aje  kiut tapi x lawak...ini raja lawakk la lu pikirlah sendiri..........

 

  




Sabtu, 23 Januari 2010

baba baruding-moto buruk



begitulah kehidupah kita manusia ni,kalau kita  tak ada harta  memang tak siapa
yang pandang.lihat saja lah artis kat malaysia ni memang suka memandang dato,
dan kemewahan saja,biarpun dato, tu tua ka?suami orang ka?yang penting.........
lu pikirlah sendiri......

si jantung hati - siam mari la.



bila dengar lagu ni ,aku terngat la masa kat kuarters
masa tu memang syok ,zaman muda-muda .

BLOGOBO