blog yang paling aku minati

MEE SIPUT...PEERRGH MEMANG BEST

Isnin, 27 Julai 2009

JALAN KAT BANDAR IKAN PATIN-PAHANG

Salam

Hari tu aku dah cerita pasai aku jalan-jalan kat key ell.
Ari ni aku nak cerita sikit pasai aku ke Temerloh Pahang plak.
Aku memang tak pernah pergi Temerloh nih.so teringin jugak nak
Tengok camna yang di katakan Bandar ikan patin ni.

Macam biasa ,aku servey jalan mana yang dekat .setelah di kenal pasti
Jalan kuala kubu –batu cave yang paling senang aku lalui.aku servey
Hotel plak. Nampaknya hotel swiss yang ok sikit.nampak macam baru jugak

Tiba harinya aku pun bertolak lah ke destinasi ,perjalanan mengambil masa
10 jam gak.pemandu berhemahlah katakan 110km/j saja.tiba destinasi
Aku terus mencari hotel swiss.tiba tiba aku lihat betul ka hotel swiss ni?
Ya Allah kenapa indah kabar dari rupa?

Tak bleh jadi ni ,aku terus mencari hotel lain .akhirnya aku jumpa hotel
Jelai .kira ok juga hotel ni baru lagi.malamnya aku pekena nasi dengan gulai
Ikan patin .wow bestnya sedap hingga hirup kuah. Tapi harganya mahal sikit lahh.

Selama tiga hari aku kat sana .tak tau nakjalan mana?lantas aku balik singgah kat
Key ell.shoping sikit kat jln. Masjid india .kemudian terus balik .sampai kat rumah memang betul –betul penat.,aku pun menidurkan diriku sehingga esok.

hotel jelai 1

hotel jelai

persisiran sg pahang

Photobucket

Sabtu, 18 Julai 2009

JALAN JALAN DI KUALA LUMPUR

SALAM
emmmm ...rasanya dah lama aku tak menaip kat sini .kebelakangan ni sibuk sikit.
aku kena kursus plak kat kl.aduisss.banyak pula nak guna duit bulan ni.nak minta advance kat pejabat pun susah,so terpaksalah pakai duit sendiri.

aku pun tak pernah pergi kat kepong ni?aku nak tinggal kat otel mana?kekadang tu aku pikir bagus juga ada streamyx ni .aku bleh survey dulu otel mana yang murah?,dan dekat dgn tempat kursus.aku gunakan google map untuk survey jalan yang dekat dan senang utk. sampai sesuatu tempat.kannn senang.nak di jadikan cerita akhirnya sampai lah aku kat kl.

aku pun terus ke hotel CRYSTAL CROWN .ok gak otel ni.taklah mahal sangat .double bed pun baru rm 158 ja.banyak juga tempat yang sempat aku pegi.antaranya jln masjid india ,uptown,dataran merdeka dll.kalau anda nak beli barang murah bleh la ke uptown setapak.acc keta pun ada jual kat sana .sebenarnya aku tak pernah pegi uptown ni.
so aku pun pakai pemandu pelancong la .dia ni memang selalu pegi setapak .dari kepong aku ikut ja cakap dia ,belok kiri la, kanan la,jalan terus la, sampai dataran merdeka jalan terus lagi.alih-alih sampai batu cave,ahh sudahhh...punggahhhh kata mydin.

tetiba ja dia cakap..dah x ingat jalan mana ?nak balik kepong pun x tau jln. mana ?
adussss....maka terpaksalah aku menggunakan kepakaran aku mencari jalan pulang..hampehh.x guna punya pemandu pelancong.keesokannya malam aku pegi setapak lagi.tapi kali ni aku guna kepakaran sendiri...ahh.dalam masa 15 minit aku sudah bleh sampai dah...orang umah apa lagi....serbuuu kita shoping..

itulah pengalaman aku kursus kata kl.ada banyak lagi tapi takut korang jemu nak baca la plak.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

BLOGOBO