blog yang paling aku minati

MEE SIPUT...PEERRGH MEMANG BEST

Rabu, 24 Februari 2010

RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 8 mamu terkeluar?

Inilah yang dikatakan takdir...takdir penetu segalanya...
MAMU aku mengharapkan kau menjadi juara ....tapi...
apa sudah jadiiii? Abu kau hanya tak tumpah macam tompel
saja.tetapi gigimu itu tetap menjadi pujaan hatiku,,,,hah hah  hah.

apa yang kau merepek ni MAMU? berapak kalik abg .SAADOM
tu cakap.., buat lawak mamu ,bukan berlakon...tapi balik-balik
kau org berlakon juga ,mana lawaknya....haduii...maner pegi kau org.
punya idea?x lawaknyer pun.

macam biasa lah aku sudah boring ngan peserta raja lawak musim 4 ni,
semuanya tak lawak persembahan korang ,tajuk tugasan kali ni
TIRU GAYA ARTIS/FILEM .waa.. memang best tajuk ni aku rasa.
memang boleh buat lawak gila punya...tapi sayang hampehh sorang pun x
terpakai.

pasal IDLAN ? haa...nasib kau baik lah kali ni..aku pun x tau apa yang
korang suka sgt. kat idlan ni.apa korang suka haa?..ha? cakaplah....
kenapa korang undi idlan ?lawak pun ntah apa apa aje lah mamat ni...
tapi sebenarnya aku pun suka jugak kat idlan ni...dan dan malulah aku
nak cakap...aku pun undi dia juga....tah...kenapa bodoh nya aku undi bdk ni.

nasiblah peserta pujaan aku MAMU .x terkeluar kalau tidak, alamatnya
tak mengundilah aku minggu hadapan .memang mamu ranking last minggu ni
tapi memandangkan ASTRO masih sayangkan  mamu, maka di berilah peluang
MAMU mencuba nasib sekali lagi minggu hadapan.haaa..dah di beri peluang
tu buatlah lawak sesungguh hati wahai tompel.jgn berlakon lagi ...

p/s minggu depan aku nak undi mamu 50x baru padan muka aku...duit habissssshhh.



untuk melihat persembahan sila klik nama mereka

IDLAN 1
IDLAN 2
KECIK 1
KECIK 2
ALEX 1
ALEX 2
MAMU 1
MAMU 2
PENYINGKIRAN



Rabu, 17 Februari 2010

PANAS RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 7 IDLAN PON-PON terkeluar ?

 

Kalau korang baca post aku minggu lepas,pasti korang akan kata tak mungkin .
tak mungkin apa?..ya tak mungkin idlan akan masuk bottom 3.tapi bagi aku
mungkin...dan sudah terbuktinya pun idlan dah masuk bottom 3 sama ngan caca.

Tapi mungkin aura idlan masih kuatnya pun .tak mungkin juga idlan akan masuk
bottom 3 minggu depan sama ngan kecik..sedikit aku kesalkan kerana aku meminati
mamu .mereka memang berusaha utk berjaya .kalu mamu keluar minggu depan
aku x akan undi  sapa -sapa lagi dlm raja lawak.

matlamat aku sekarangnya pun memanglah mamu menjadi juara....
korang tengoklah air muka idlan masa bottom 3 ...haaa.cuak juga nampak.
tau takut pun terkeluar.nasib lah caca dah tau awal -awal lagi ,kalau x mau
bungkuih la hang idlan oii.

tu la ...lain kali buat lawak tu biar lah bagi best sikit.aku bukan x sokong idlan.
malah aku sokong 100% .tapi bila dah banyak org sokong ..buatlah yg terbaik
jangan sambil lewa saja .utk idlan harap bagi lawak piau pd minggu 8 .kalau tidak..
hang pasti terkeluar....bye-bye .......

p/s alex juga yang best

Khamis, 11 Februari 2010

RAJA LAWAK MUSIM 4 -minggu 6 AN2 terkeluar

minggu 6 raja lawak 4 ni menggunakan tema hantu komedi la pulak.
tapi aku tengok para peserta semuanya macam kekeringan idea lah.
dalam kepala hotak aku ni,punya banyak idea yang timbul pasal lawak
hantu ni.

Nabil pun dulu ada gak lawak hantu.drakula cina dia tu.tapi apasal
peserta raja lawak  musim 4 ni x dak idea ha?aku agak mungkin
kumpulan AN2 boleh buat lawak spesel sikit kot?tapi bila tengok je
persembahan mereka ...hampehh.macam buat drama pentas la pulak.

peserta di sukai ramai  Idlan pun macam tu juga, x dak idea langsung .
sepatutunya Idlan haruslah bersungguh -sungguh membuat persembahan
jangan buat sambil lewa saja.kau ingat kau no 1 skg ni kau x bleh terkeluar ker?
kalau kau x buat perubahan besar, comfirm minggu depan kau bottom 3 la sama
ngan caca.

ha... yang nampak bersungguh -sungguh sikit mamu ngan kecik...dia orang ni memang
berusaha untuk menang.tapi masih belum di tahap memuaskan ,saya harap minggu ke 7 nanti
para peserta dapat buat lawak habis kelakar.di harap peserta x takut mencuba sesuatu idea
baru utk di ketengahkan.



Isnin, 8 Februari 2010

RAJA LAWAK MUSIM 4 -siapa yang paling lawak

Raja lawak musim 4 dah pun sampai minggu ke 5 .dari apa yang aku perhatikan bakat bakat yang ada pada peserta  kurang menonjol lah....mungkin peserta kita ni cuba untuk tidak menjadi nabil ke 2 atau mana-mana
pelawak kat malaysia ni.bagi aku tak salah nak tiru gaya siapa pun.tapi biarlah kena caranya dan betul-betul lawak.

Setelah minggu ke 5 ni aku rasa aku dapat meneka siapa yang akan sampai final nanti.pada minggu pertama
Faiz memberikan persembahan yang memyakinkan dari peserta lain,tapi sayang minggu ke 2 dan seterusnya
nampak faiz kekurangan idea dan tidak konsisten.sementara alex dan idlan terus mengukuhkan kedudukan masing-masing.

Mamu dan wili pulak mula memperlihatkan bakat mereka.terutamanya mamu ,nampaknya semakin banyak pula idea lawak mereka.sayangnya wili tak bertahan lama .mereka terkeluar pada minggu ke 3.
lupakan mereka yang terkeluar ,mari kita lihat mereka yang tertinggal....AN2,KECIK,CACA....

Tapi aku rasa minggu ke 6 ni .....kalau tak caca mesti an2 yang terkeluar..aku pun dah boring tengok lawak x jadi mereka tu.harapkan muka aje  kiut tapi x lawak...ini raja lawakk la lu pikirlah sendiri..........

 

  




BLOGOBO